Skip to main content

Minipolo

Waterpolo lijkt misschien een ingewikkelde sport, maar de regels van waterpolo zijn juist heel eenvoudig. Om jonge kinderen (vanaf zes jaar) kennis te laten maken met waterpolo is er Minipolo. Zonder al te veel regels kunnen kinderen met minimaal een A-diploma op een speelse manier kennis maken met waterpolo. De kinderen kunnen ook meedoen aan minipolo-toernooien, die regelmatig op zondagmiddag in de regio worden gespeeld.

Minipolo in een notendop

Uitgangspunt bij het minipolo is om spelenderwijs de regels van waterpolo te leren. Zo is minipolo een goede opstap naar het echte waterpolo en een leuke manier om kennis te maken met de sport. Minipolo wordt gespeeld met kleine teams, zodat er veel balcontacten zijn. De wedstrijden worden op verkleinde speelveldjes gespeeld, met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld, tijdsduur). Plezier in het spel staat hier centraal. Er mag ook nog met twee handen gevangen worden en is er nog geen keeper. Minipolo wordt in het diepe bad gespeeld.

De kinderen die hebben aangegeven mee te willen doen met de minipolo-toernooien, zullen per toernooi een uitnodiging krijgen van de minipolo-coördinator. Als uw kind nog niet is opgegeven voor het minipolo, maar wel interesse heeft, dan kunt u dit kenbaar maken bij de trainer of een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..