Skip to main content

Waterpolo

Houd je van zwemmen, krachtmetingen, tactiek en techniek? Wil je een ijzersterke conditie krijgen en ben je een teamspeler die het leuk vindt om met de bal te spelen? Kom dan waterpoloën. Een pittige en gezellige teamsport in het water!

Bij waterpolo zwem je met de bal en mag je gooien en vangen, maar wel met één hand tegelijk. Alleen de keeper mag beide handen gebruiken. Elk team heeft zeven spelers in het water en een aantal wisselspelers op de kant. Het maakt bij waterpolo niet uit hoe vaak je wisselt. Iedereen uit jouw team kan dus meespelen.

Bij waterpolo speel je vier keer een partje van ongeveer 5 minuten en na twee partjes wisselen de spelers van helft. Dat lijkt erg kort, maar dat is niet zo, want elke keer als de scheidsrechter fluit wordt de tijd stilgezet. Daarom duurt een wedstrijd soms wel een uur. Je snapt wel dat een uur lang zwemmen en bewegen erg vermoeiend is. Daarom mag je waterpolo net zo veel wisselen als je wilt. 

Waterpolo staat bekend als een fysieke sport. Elke week beleven jongens en meisjes, dames en heren heel veel plezier aan deze uitdagende sport. Blessures zijn een uitzondering. We spelen bij Z&PC Alkemade waterpolo met mini’s, jeugd van alle leeftijden en in verschillende heren- en damesteams.

Agenda

Levendige vereniging

Z&PC Alkemade bouwt met de jeugd aan de toekomst, maar vergeet de volwassen leden daarbij niet. De afdeling waterpolo doet met verschillende teams op zowel nationaal als regionaal niveau mee aan de competitie. Er is voor volwassenen binnen de afdeling waterpolo volop activiteit voor alle niveaus en ambities! En ja, ook als volwassene kan je nog beginnen met waterpolo!

Het thuisbad van Z&PC Alkemade is De Tweesprong in Roelofarendsveen. Onze vereniging wordt gekenmerkt door gezellige wedstrijdavonden op zaterdag. Op deze avonden worden zowel wedstrijden van de jeugd, als van dames en heren gespeeld. Deze korte verbinding tussen jeugd en senioren zorgt voor een altijd goede sfeer op de tribune en in de kantine. Kom gerust eens kijken en proef de gezelligheid en sportiviteit van het waterpolo bij Z&PC Alkemade. Naast de competitiewedstrijden biedt de waterpolotak van Z&PC Alkemade ook nog andere activiteiten, zoals toernooien en een trainingsweekend.

Jeugdspelers van harte welkom

Z&PC Alkemade besteedt veel aandacht aan de jongere waterpolospelers. Ook worden er voor de jeugd regelmatig leuke extra activiteiten georganiseerd. Er zijn verschillende trainingsgroepen die één of twee keer in de week trainen onder begeleiding van deskundige en enthousiaste trainers. Het is altijd mogelijk om drie keer gratis mee te doen met de trainingen voordat je lid wordt. Je kunt dan zelf ervaren hoe leuk en spectaculair waterpolo is.