Skip to main content

Winst voor Heren 1 van Z&PC Alkemade in laatste wedstrijd van 2023

Zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van 2023 op het programma voor Heren 1 van Z&PC Alkemade. De tegenstander was West-Friesland, dat de laatste plek in de competitie innam. De motivatie was dan ook hoog om het jaar af te sluiten met drie punten.

Met invalcoach Ris Dobbe begonnen de Heren van Alkemade gemotiveerd aan de wedstrijd. Goede aanvallende acties resulteerden in een 3-1 voorsprong aan het einde van het eerste part. Alkemade behield tot het vierde part de voorsprong. Bij het ingaan van de vierde periode stond Alkemade op een 7-6 voorsprong. Drie minuten voor tijd wist West-Friesland de 8-8 binnen te schieten. Door twee late goals van Rogier de Jeu en Robin Lauwers kon Alkemade de wedstrijd beslissen met een eindstand van 10-9. Doelpunten werden gemaakt door: Tijs van der Meer (2), Rogier de Jeu (2), Bob van Egmond (2), Robin Lauwers (1), Jack Geerlings (1), Frank de Heij (1) en Timo Bongers (1).

Het was een wedstrijd waarbij emoties hoog opliepen, wat resulteerde in een gele kaart voor coach Ris Dobbe en een rode kaart voor aanvoerder Robin Lauwers. Desalniettemin was de vreugde groot na afloop van de wedstrijd. De Heren bezetten halverwege het seizoen - met 10 punten uit negen wedstrijden - de 8ste plek in de landelijke Derde Divisie. Zondag 14 januari staat de eerste wedstrijd van 2024 op het programma. De tegenstander is AZ&PC De Futen uit Amstelveen.