Skip to main content

Thriller in De Tweesprong

Zwembad De Tweesprong in Roelofarendsveen was zaterdag het decor van een ware triller. De waterpolomannen van Z&PC Alkemade speelden een nagelbijter van jewelste tegen regiegenoot De Plas. De ploeg uit Nieuwkoop hield het hoofd het meest koel en stapte met de drie punten het bad uit. 7-8.

Veense aanvoerder Robin Lauwers opende nog de score, maar daarna gaf de thuisploeg lang niet thuis. De bezoekers konden tot halverwege de tweede periode door slordigheden in de defensie vrij eenvoudig uitlopen naar 1-5. Vanaf het derde kwart kwam Alkemade beter in het spel. De mouwen werden opgestroopt en punt voor punt werd de achterstand weggepoetst. Met nog zeven minuten te spelen was de stand weer in evenwicht, 7-7. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en de eindfase werd een ware thriller. Alkemade had legio kansen om op voorsprong te komen. De bal ging er niet in. Paal, lat en keeper stonden in de weg. Een uitbraak van De Plas bracht de stand op 7-8. Een uiterste krachtinspanning waarbij zelfs keeper Carlo Verhagen mee naar voren werd gestuurd was niet voldoende om punten over te houden aan het duel.

De Veenders blijven door deze uitslag negende in de landelijke derde divisie. De Plas steeg van plek elf naar tien. Aankomende zondag 29 januari speelt Z&PC Alkemade weer thuis. Om 16.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Tegenstander is dan De Snippen (6e) uit Amstelveen. De toegang is gratis en voor elke supporter is er een verfrissende verrassing. Elke support is welkom.

Zaterdag 21 januari
Z&PC Alkemade - De Plas: 7-8
Periodestanden: 1-3, 3-3, 3-1, 0-1
Doelpuntenmakers Z&PC Alkemade: Rogier de Jeu 2, Stephan Brug 2, Robin Lauwers 1, Tijs van der Meer 1, Timo Bongers 1.