Skip to main content

Nieuwsflits - Einde seizoen 2023/2024

Van de voorzitter

De zomervakantie staat alweer voor de deur! We hebben er met elkaar, alle leden en vrijwilligers, weer een heel mooi zwem- en poloseizoen van gemaakt. En wat hebben we dit met elkaar mooi afgesloten eind mei. De estafette voor jong en oud, van recreant tot Sterzwemmer, was een groot succes, niet in de laatste plaats door de inspanningen, de creativiteit en het enthousiasme van onze Evenementencommissie! Aansluitend was er een lekker buffet en een gezellige feestavond voor senioren en vrijwilligers. Een Z&PCA Swingo mocht daarbij niet ontbreken! Een nieuwe traditie is geboren? Ook werden de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Richard overhandigde de Bronzen Cap aan Timo en Maureen. De Roze Cap ging naar Andries, die zijn trainersactiviteiten dit seizoen neerlegde.

De volgende dag ging de Evenementencommissie op pad met de jeugd. In Klimpark 21 konden onze zwemmers en poloërs onder de 12 jaar losgaan in de klimparcoursen op grote hoogte en boogschieten. De jeugdleden (en de ouders die gezellig mee waren) hebben genoten!

Het lijkt erop dat we na de zomer beginnen aan ons laatste volledige seizoen in de Tweesprong. De gemeenteraad is akkoord met de bouw van Kineo, en dit najaar gaan de werkzaamheden van start. Het huidige bad blijft open tot het nieuwe wedstrijdbad klaar is. Volgens de huidige planning zal dit eind 2025 zijn. Spannende tijden voor het dorp en de vereniging. Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne zomer!

Jack Geerlings
Voorzitter ZPC Alkemade

Contributieverhoging

Zoals in de Jaarvergadering vastgesteld wordt de contributie per 1 juli 2024 met 6% verhoogd. De verhoging voor jeugdleden (< 12 jaar) is minder sterk. Door een gift van het fonds Stichting Heembouw | Familie Van Berkel kunnen we de contributieverhoging voor de jeugdleden dit jaar nog beperken tot 3%. Volgend jaar zullen we dit gelijktrekken met de senioren, en gaat de contributie voor jeugdleden dus relatief meer omhoog (9%). Dit alles om de prijsstijgingen van de zwembadhuur te volgen.

Club nieuws:

Op woensdagavond 11 september houden wij een informatieavond over onze vereniging van 17.45 uur tot 18.30 uur in de vergaderruimte van de kantine in de Tweesprong. Deze avond vertellen wij meer over wie wij zijn, wat wij doen en wat wij voor jong en oud kunnen betekenen! Alle ouders zijn welkom!! Dus zit uw kind nu op zwemles? Is uw kind of bent u zelf zoekende naar de juiste sport? Is uw kind actief bij het sterzwemmen of een andere tak binnen onze vereniging? Zoekt u zelf nog een invulling waar u in teamverband kan bewegen? Kom dan gewoons langs want Z&PC Alkemade is meer dan zwemmen en dat vertellen wij u graag! Zien wij jullie dan?
#verbinden #trotsopblauw

Waterpolo

Onderstaand de teamindeling voor seizoen 2024-2025. Zoals jullie zien is er een andere benaming voor de teams. We hebben een meisjes onder de 18, daarna een gemengd team onder de 14 jaar, en onder 12 jaar! De teamindeling bij de jeugd is besproken met alle jeugdcoaches. Als er vragen zijn, kunnen deze gesteld worden bij de coach of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teamindeling seizoen 24/25

Trainingstijden

De trainingstijden hebben een kleine wijziging op donderdag.

Trainingstijden begin seizoen 24/45

Nieuwe leden

We hebben een aantal nieuwe waterpoloërs bij de jeugd! Hartstikke leuk! Welkom bij de leukste zwemvereniging van de omgeving. In augustus gaan we weer trainen, maar de wedstrijden beginnen in september. Voor alle waterpolo leden het volgende: Kleding van de club kun je regelen bij Monique van Tol via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zwemkleding is te bestellen via de link op de website (www.zpcalkemade.nl keuze zwemkleding) of direct via www.mtb-sportnet.nl Voor waterpolo geld een korte waterpolo zwembroek of een waterpolo badpak! Let op de lange zwembroeken zijn voor wedstrijdzwemmen.

Vacatures

Binnen zpcalkemade werken we met vrijwilligers. Heel veel taken komen op dezelfde mensen terecht. Denk je nu ik heb nog wel wat tijd over om taken voor een club uit te voeren, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je ervaring in een bestuur? Of met het organiseren van evenementen, ben je heel goed in organiseren, of heb je toch een ambitie om aan de badrand te staan bij welke discipline dan ook? Laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We kijken enorm uit naar nieuw vers organisatie talenten in de club!

RABOBANK viert 125 jaar RABOBANK met de rabo sportactie

Ben je tussen de 10 en 20 jaar en heb je een rabobank rekening: Lees dan onderstaande en krijg 125 euro terug. 

Bij een sportvereniging kun je niet verliezen. Want met sport win je vrienden. Daarom steunen we al jaren sportverenigingen en sportbonden die aangesloten zijn bij het NOC*NSF. En om 125 jaar Rabobank te vieren, hebben we nu tijdelijk de Rabo Sportactie. Hiermee willen we jonge sporters van 10 tot en met 20 jaar steunen met € 125 Rabo Sport Cadeau. Dit is een eenmalige bijdrage voor het sportlidmaatschap. Bekijk of je in aanmerking komt voor de Rabo Sportactie. Het Rabo Sport Cadeau vraag je vervolgens aan in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren onder “Producten” > Rabo Sportactie.

Voorwaarde:

o Je sport bij een vereniging die is aangesloten bij NOC*NSF

o Je hebt contributie betaald aan deze vereniging

o De betaling moet gedaan zijn tussen 1 juli 23 en 31 december 24

o De betaalde contributie is voor een periode in het seizoen 2023/2024 of 2024/2025

o De contributie betaling download je als PDF via internetbankieren of de app van je bank

o De contributie mag betaald zijn van een betaalrekening bij een andere bank

Voor meer info: https://www.rabobank.nl/particulieren/sportactie

Start nieuwe seizoen

Deze week zijn de laatste trainingen, en zullen we gaan genieten van een welverdiende vakantie! De komende periode zullen we gaan werken aan de planning voor de waterpolo. Deze staat nu al in sportlink maar is niet juist, hij moet nog gepland gaan worden! ZONDAG 25 AUGUSTUS starten we weer met de trainingen