Skip to main content

Gelijkspel voor Heren 1 van Z&PC Alkemade in eerste wedstrijd van 2024

Op zondag 14 januari stond de eerste wedstrijd van 2024 op de agenda voor Heren 1 van Z&PC Alkemade. In Amstelveen gingen de mannen de strijd aan tegen de nummer zes van de competitie: AZ&PC De Futen. Door afwezigheid van Robin Lauwers (geschorst) en Stephan Brug (ziek) begonnen de heren van Alkemade met invallers Tim van Beek, Steef Klein en de uit IJsland overgekomen Thomas van Ast aan de wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door coach Richard Turk een verdedigende tactiek afgesproken om de twee midvoors van AZ&PC De Futen geen kans te geven. Deze tactiek pakte goed uit, waardoor Alkemade aan het eind van het eerste part op een 1-3 voorsprong kwam. In de tweede periode wist Alkemade twee man-meer situaties te benutten, wat de stand halverwege de wedstrijd op 4-5 in het voordeel van Alkemade bracht. De derde periode bleef Alkemade, mede door sterke midachter-acties van Timo Bongers en Jack Geerlings, de verdedigende tactiek goed uitvoeren, wat resulteerde in een 6-9 voorsprong aan het begin van de vierde periode.

In de vierde periode sloeg de vermoeidheid toe bij Alkemade; met vier minuten resterende speeltijd wist AZ&PC De Futen de 9-10 binnen te schieten, waardoor de voorsprong werd verkleind tot een minimum. Alkemade wist de 9-11 nog binnen te schieten maar helaas was dit niet genoeg voor de overwinning. De Heren uit Amstelveen schoten zeven seconden voor het laatste fluitsignaal nog de 11-11 binnen. Absolute man-of-the-match was Timo Bongers met vier goals en sterke midachter-acties. Overige goals werden gescoord door: Rogier de Jeu (3), Tijs van der Meer (1), Jack Geerlings (1), Thomas van Ast (1) en Bob van Egmond (1).

Met dit gelijkspel blijven de heren van Alkemade met elf punten op de achtste plaats staan in de Landelijke Derde Divisie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oceanus uit Aalsmeer op het programma, die momenteel de elfde plek bezetten.